Fair Trade

Laatste nieuws

Helaas hebben wij per 2018 moeten stoppen met de samenwerking in India. Reden hiervoor is dat het onwerkbaar werd met lange levertijden en het niet nakomen van gemaakte afspraken. Wij zijn nu bezig met een Europese fabrikant om wel de juiste pantalon te maken. De verwachting is om binnen afzienbare tijd een product te hebben dat wij al zo lang in de collectie wilden hebben.

Fair trade

Fair Trade is voor ons een wezenlijk deel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, daarom doen wij zaken met Elisabeth Trading. Kwalitatieve producten die op een eerlijke manier worden gemaakt, geen kinderarbeid of uitbuiting, maar een eerlijke prijs voor een goed product dat in menswaardige omstandigheden wordt gemaakt.

Ons goede doel

In de moderne fabriek in Chennai werken veelal weduwen. In India zijn weduwen 'ongeluk' brengers. Door dit Hindoe bijgeloof komen ze vrijwel niet aan werk en rest hen vaak niets anders dan bedelen of zelfs prostitutie. Werk betekent een toekomst hebben. En dat willen wij de weduwen en hun kinderen geven door bij Elisabeth Trading te werken. Ruim 60 weduwen hebben nu een toekomst, eten, scholing en zekerheid. Vanuit onze Christelijke achtergrond steunen wij dit initiatief dan ook van harte! Eerlijk is eerlijk!

Jochem collectie

In de fabriek worden voor ons momenteel de herenpantalons in spijkerstof en overhemden geproduceerd. We zijn dicht betrokken bij het project en de stichting die de fabriek ondersteund. We hopen dat het in de toekomst mogelijk wordt om nog meer artikelen in India te laten produceren. Als het zover is houden we u zeker op de hoogte. 

Faitrade